Design

Åpen plandesign med tilkoblede familierom i alle etasjer

Åpen plandesign med tilkoblede familierom i alle etasjer

Det mangfoldige terrenget i Ha Long, Vietnam, oppmuntrer turismen til fjellene og åsene, dalene og kysten, noe som øker økonomien. Imidlertid er det også en boom i urbaniseringen. Prolektiv konstruksjon og generell bygningstetthet i byen er en drastisk innsnevring av menneskers bomiljøer. Dette spesielle boligdesignprosjektet, av arkitekter i Toob Studio, ligger omtrent 1 km fra kysten, og ble designet for å ha åpen plass som drar nytte av den friske sjøluften. I motsetning til den tette utviklingen av byen, fungerer disse åpne og ventilerte rommene for å holde familiemedlemmer komfortabelt koblet. Hjemmet fremmer en frittflytende og delende livsstil som er vakkert karakteristisk for folk i denne byen.

  • 1 |
Det stolte moderne eksteriøret står tre etasjer høyt, i skarp hvit sement som gjenspeiler det lyse vietnamesiske solskinnet.

  • 2 |
Sorte innrammede vinduer er dypt satt inn i de tykke sementveggene, noe som gir de indre rommene et element av skygge fra den brennende lysstyrken og varmen.

  • 3 |
Ventilasjonsblokker lar sjøluften strømme inn i husets struktur.

  • 4 |
Om natten skaper installasjon av ventilasjonsblokker et kvadrat med lyst blinkende mønster i mørket.

  • 5 |
En balkong strekker seg ut fra stuen i første etasje, hvor en stor dør kan åpnes for å skape komfortabel luftstrøm, og forbindelse med omverdenen.

  • 6 |
Overflaten av bygningen er overveiende glass, selv om soverommene i øverste etasje får privatliv bak skodder.

  • 7 |
Hvite gardiner trekker over for å sperre verden og den varme solen i de to nederste levende etasjene. Ute i gården med lite vedlikehold legger en planter eller to til litt grøntområder.

  • 8 |
Planten bebodd interiør minner oss om dette hjemmet. En stor innergård skaper en fanfare velkommen, gjennomsyret av naturlig skjønnhet. Innendørs planter og et innendørs tre sprer smaragdgrønt mot rene hvite sementvegger. Pebbles sprer strukturerte grå senger rundt plantelivet og et refleksjonsbasseng. En trebro kobler salongen til kjøkken spisestuen, som kobler til et hage med bambusforing.

  • 9 |
Den andre enden av boarealet er hjemmet til en avslappet salong med en stor TV.

  • 10 |
Treenheter og et glassbakke med glass utgjør det lange kjøkkenet. På den andre siden av den lange kjøkkenøya gir et moderne spisebord plass til seks spisesteder. Stolen i skandinavisk stil du ser her er Wegner Wishbone-stol.

  • 12 |
En rustfritt stål i kjøleskap med fryser i amerikansk stil legger til en skinnende pitstop på slutten av kjøkkenkjøringen, og markerer overgangen til den indre gårdsplassen og deretter videre inn i salongen.

  • 13 |
En hvit benkeplate omslutter kjøkkenøyen og blander den med omkringliggende hvite vegger og bleke gulv.

  • 14 |
Speilvinduer på hver side av bygningen gjør at det føles som om det ikke er vegger der i det hele tatt, bare gangveier under føttene.

  • 15 |
Et takvindu øker følelsen av åpen plass ytterligere, og vasker hjemmets sentrale trapp og gårdsplass i solstråler.

  • 16 |
Bladskygger maler mønstre over slette vegger, som lyser oransje ved soloppgang og solnedgang.

  • 18 |
Oppe i toppetasjen har et ruvende vindu utsikt over byen. Multitonale gulv lyser rikt i det varme lyset.

  • 19 |
Nok et takvindu skråner nedover på den andre siden av taket og strømmer i blå himmel for å slukke sjelen.

  • 20 |
Tynne hvite rekkverk linjer lett sidene av kjernetrappen og landinger.

  • 21 |
Betydningen av familielivet må gis behørig oppmerksomhet innenfor den raske økonomiske utviklingen i verden i dag. Med den tanken i bakhodet, var overalt i dette huset (annet enn private rom) designet for å kunne kobles feilfritt. Det er åpen flyt helt fra forgården helt gjennom til bakgården, og husets øverste etasje er vertikalt forbundet helt ned i ytterligere to nivåer.

  • 22 |
Den moderne trappedesignen letter denne åpenheten i familielivet, og tar ut stigerørene for å redusere grensene.

  • 23 |
Den åpne trappen lar også naturlig sollys fra takvinduene mate den innendørs hagen under den.

  • 24 |
Romvegger i glass betyr at gårdsplanketreet kan nytes fra flere områder av hjemmet, på alle nivåer.

  • 25 |
Innvendige vinduer åpnes for kryssventilasjon.

  • 26 |
Selv med familiemedlemmer som er bosatt i sine egne aktiviteter i forskjellige rom, er det en følelse av samvær forenklet av de store vidder med tydelig innvendig vindu.

  • 27 |
En andre salong i første etasje gir barna sin egen plass der de kan henge seg bort fra foreldrene. Her kan de se sine egne show på TV, og på sitt eget volum gjennom de smarte høyttalerne. Alternativt er det et arbeidsområde her, som ligger for stillhet borte fra hovedstuen i første etasje.

  • 29 |
En glass gangvei krysser salongen og trappene ovenpå.

  • 30 |
Overfloden av glass gjør at huset føles vektløs og fritt.

  • 31 |
Teasers av huset kikker gjennom ventilasjonsblokkene.

  • 32 |
Vanlige hvite innvendige vegger holder familiens hjem følelse frisk og kjølig. Mangel på veggoppheng og dekorasjon gir hjemmet en fredelig minimalistisk stemning.

  • 33 |
Første etasje plan.

  • 34 |
Første plan.

  • 35 |
Andre plan.

  • 36 |
Modell.

  • 37 |
Fordeling av plass.

  • 38 |
Private og offentlige rom.

  • 39 |
Ha lang urbanisering.


Her er en videotur av hjemmet.

Anbefalt lesing: Vietnam hjem med avslappende naturområder og innendørs tjern


Se videoen: Velkommen til General Hotell! (Januar 2022).