Design

Dynamisk hjem med takhager vanngård

Dynamisk hjem med takhager vanngård


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Coral House er et fantastisk prosjekt av Guz Architects, som ligger i et rolig boligområde i Singapore. Hjemmet var designet for et ungt par med tre små barn, med sikte på å skape et rom som oppmuntret til samhandling mellom familiemedlemmer og et innbydende miljø for lek. Huset ble bygget på en flat, firkantet tomt og inneholder åpne siders uterom for å omfavne det tropiske klimaet. De naturlig ventilerte volumene skaper en dynamisk sammenlengt sammensetning av boareal og hage, pluss svømmebasseng, dam og hager på taket. Det unike hjemmet står som en naturlig, frodig grønn oase midt i det travle bymiljøet i Singapore.

  • 1 |
Det tre meter dype svømmebassenget er innkapslet i akrylvegger, som vikler seg rundt en veranda-stue. Bassenget fortsetter å smelte sammen til et grunt, reflekterende ferskvannsdam når vi nærmer oss stue- og kjøkkenområdet, og til slutt blir vannmassen et stort fiskedam i vannhagen inne i hovedinngangen.

  • 2 |
Inngangsdørdesignet er en serie av trepaneler og spaltet treverk, som lar deg kikke inn i hagenes grønne omgivelser innenfor grensene.

  • 3 |
En åpen sidetrapp trapper opp til en takhage i den ene enden av den to etasjers bygningen.

  • 4 |
Takhagens overheng hjelper til med å skygge vinduer og moderne utestoler fra solens brennende gjenskinn, som fungerer som en passiv måte å avkjøle uteplassen og interiøret uten behov for mekanisk kjøling.

  • 5 |
De frodige hagene hjelper til med å holde på vannet, og reduserer dermed trykket til overflatevannsystemet i perioder med mye nedbør. Omfattende landskapsarbeid i alle etasjer fører til reduksjon i karbondioksid fra familiens hjem.

  • 6 |
En sirkulær avskjæring i toppdekket gjør at sollys kan pleie et tre plantet i underetasjen i underetasjen, og gir det vekstplass. Den beroligende utsikten til det unge treet, med den omkringliggende minihagen og refleksjonsbassenget, kan nytes fra et interiør kjøkkensted på den ene siden og den åpne sidestuen på den andre. Interiørdekoren gir den naturlige følelsen av friluftsliv ved å innlemme tremøbler og aksenter, alt sammen mot et enkelt luftig hvitt bakteppe.

  • 7 |
Huset bruker kryssventilasjon som et annet passivt miljøprinsipp for å minimere behovet for mekanisk kjøling; dette har blitt maksimert av plasseringen av byggeplassen.

  • 8 |
I den andre etasjen er hovedsoverommet og badet atskilt fra barnas rom ved hovedtrappen og en glassside. De gjennomsiktige ryggradene som løper hver side av landingen gir en grønn utsikt til den ene siden og et glimt av første etasje på den andre. En sterk oransje stripe tar permisjon fra de hvitmalte veggene i landing i første etasje; den samsvarer med varmen i trekonstruksjonen, innramming, gulv og takpaneler. Den fargede delen rammer inn vinduene på studiet, hvor vi kan se en overflod av datautstyr og kontorhyller.

  • 9 |
Når vi passerte gjennom hovedinngangen, ble vi møtt med et boblende tjern i den sentrale vanngården. En trefylt øy ligger i sentrum, med blader som svaier i en salig avkjølende bris. Det krusende vannet, svømmende fisk og svaiende grener gir bevegelse og liv i gårdsdesignet, og trekker fokus mot naturen i stedet for til menneskeskapte murstein og mørtel.

  • 10 |
Akrylsidene av utendørsbassenget strekker seg ned til hjemmets kjellernivå, der de blir vinduene i et mediarom og bad. Den vannrike utsikten filtrerer naturlig lys inn i de underjordiske rommene, med blinkende bevegelse, til et område som ellers ville vært et veldig stille og skyggefullt sted. I kjellerbadet er det en buet vegg av mosaikkfliser som spiller på vann-temaet, arrangert i en design som ser ut som bobler. Et rammeløst speil i den ene enden av rommet dobler utseendet til rommet, og dobler også bassengutsikten.

  • 12 |
Prolific planting ser ut til å dryppe fra alle overflater, som om naturen har overtatt og hevder landet.

  • 13 |
Det er en rekke spisesteder i første etasje, og tilbyr alternativer for al fresco måltider, innendørs formelle middager og uformelle snacks rett på kjøkkenet. Tjenestearealer og soveplasser for ansatte er skjult for utsikten bak hovedtrappen. Det er også et gjesterom, en lun salong og et par garderober i første etasje, men det er den sentrale vanngården med hage som tar den største delen av hjemmets fotavtrykk.

  • 14 |
En annen takhage kan nytes på hver fløy av bygningen, for å servere master bedroom suite og de separate barnerommene. Hjemmekontoret er tilgjengelig fra foreldresiden og gir en dobbel arbeidsstasjon.

  • 15 |
Det er et par avslapningsrom nede i medierommet i kjelleren.

  • 16 |
Hovedtrappen fører ut fra den sentrale gårdsplassen i første etasje.

  • 17 |
Takhagene og modne trær uskarper nivåene i hjemmet og fjærer de 2 etasjer store massene. Fra gaten kan soveromsvolumene bare kikkes over takhagens grense og den overhengende vegetasjonen.


Her er et annet hjem designet av den samme arkitekten i sin signaturstil: Serene Sun House


Se videoen: DNS - DNS LOOKUP explained STEP BY STEP with EXAMPLES (Kan 2022).