Design

Tropisk husdesign med indre gårdsplass

Tropisk husdesign med indre gårdsplass


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

7 × 7 House er et tropisk boareal satt sammen av IZ Architects, for en eneste kvinnelig huseier. Hjemmeutformingen ble påvirket av beliggenheten i Danang, en sentral kystby Vietnam, hvor klimaet har dramatiske endringer mellom sol og regntider og ser tropiske stormer hvert år. Teamet ble bedt om å skape et fleksibelt koblingsrom for å gjenspeile livsstilen her, der lokale mennesker leder en åpen og vennlig tilværelse påvirket av buddhismen. Den ledende arkitekten så på små bygdehus rundt kystbygda Vietnam og ble inspirert av deres ydmyke og zen-boligområder.

  • 1 |
Et vakkert, levende tre bor på det lette tomrommet ved trappegangen, og gir utsikt til mange rom i hjemmet. Sammenhengende rom ble utformet for å fremkalle en følelse av nærhet og frittflytende energi gjennom hjemmet. Det var et tydelig sinnsmøte mellom arkitekten og huseieren ved at de ønsket å bygge et effektivt, økologisk og vennlig hus, som ville dra nytte av de naturlige funksjonene i regionen.

  • 2 |
En buet utskjæring i siden av stuen rammer når tregrener, som søker det naturlige sollyset. En eksponert murvegg gir et varmt og strukturert bakteppe til treets kontrasterende grønne løvverk. Inne i stuen er innredningen tretone og rå betong. Hvite hekkende salongbord sitter på toppen av et område med dekorative fliser, som gir litt mønster og farge til salongordningen. En grå aksentstol i stuen er kledd med en fersk blå spredepute.

  • 3 |
Vi finner en gjentagelse av den mønstrete flisen i gangen gårdsplass, denne gangen dekker et sett trinn som er atskilt fra hovedtrappen. Det tilstøtende trinnet er dannet som en del av betongplanteren som holder innetreet. Treet hjelper med å få det lille hjemmet til å føle seg større og luftig, og knytter sammen de to etasjene i huset.

  • 4 |
Ved første øyekast ser det ut til at de åpne trinnene til tretrapp flyter fritt opp til første etasje.

  • 5 |
Naturlig sollys ovenfra spiller over betonggården.

  • 7 |
Spidler med vidt avstand holder utseendet åpent og luftig.

  • 8 |
En L-formet kjøkken spisestue har et hjørne av stuen i første etasje. En hvit marmor benkeplate møter en massivtre frokostbardisk som vender ut mot gårdsplassen.

  • 9 |
Det L-formede kjøkkenet med en halvøy ser også på et annet gårdsrom tomt med beplantning bak vaskeområdet. Spisebenken er festet til taket i den ene enden; den er utstyrt med kjøkkenkrakk av tre på den ene siden, og en spisebenk på den andre for å gi god plass for selskapet.

  • 10 |
Den kjente blå og gule okermønstrede flisen utgjør baksiden av kjøkkenet under en bredde med åpne kjøkkenhyller og tallerkenstativer.

  • 11 |
Husplanen inneholder to lette brønner som lar en kjølig bris og naturlig sollys filtrere inn i huset. Klimautfordringer har også blitt adressert ved at tomteområdet er veldig lite, og tre sider av huset er skjult for elementene.

  • 12 |
Soverommet har en forenklet og frisk dekorordning, som passer for regionen.

  • 13 |
Et sett med vindusvinduer innvendig åpner seg mot den indre gårdsplassen, og gir utsikt over beboertrets høyeste grenser.

  • 14 |
Interiørvinduet knytter soverommet mellom huset og nede i hjemmet. Treskoddene gir et pittoresk bakgrunn til et lite sittegruppe, som er innredet med en soverom aksentstol og fotskammel pluss et lite sidebord.

  • 15 |
Et sett med figurer som er plassert på en hylle under en vegg hengt fjernsyn, skildrer det eldgamle direktivet om ‘Snakk ikke ondt, hør ikke ondt, se ikke ondt’. Tregarderober er toppet med mer åpne lagringshyller. En dør inne i soverommet fører til et eget bad.

  • 16 |
Inne på badet slipper dekorativt hvitt fretverk inn sollys fra et lite tomrom som er plassert i bygningen - som er den samme lysbrønnen som er hjemmet til anlegget bak kjøkkenvasken nede. En veggmontert forfengelsesenhet har en lys trehåndklehylle toppet med glatt hvit marmor. Et matchende treinnrammet speil spenner over vaskesonen. Servantskapsveggen på badet rygger mot et vaskerom oppe.

  • 17 |
En dusjhjørne skiller en vaskesone som inkluderer et stående dusjområde og et badekar med eget dusjhode over badet. Strukturerte grå baderomsfliser dekker alle veggene inne og ute av våt sone, og dekker siden av det monterte badekaret.

  • 18 |
En rekke innfelte belysningskonstruksjoner lyser hjemmet. Lysere har blitt fokusert på gårdsrommet for dramatisk effekt.

  • 19 |
Spisestuen på kjøkkenet faller helt åpen mot gårdsplassen, og gir en mest romslig effekt. Betonggulv går sømløst mellom de to mellomrommene, og honningfarget tretone forener områdene ytterligere. En dør bak trappen fører til en garderobe i underetasjen, ideell for gjester. Den andre døren til høyre fører til lagring. Buegangen gir tilgang til det lette tomrommet som er hjemmet til kjøkkenets treffsanlegg.

  • 20 |
Til tross for bruk av råstoff og harde kanter i interiøret, har hjemmet en varm og innbydende atmosfære.

  • 21 |
Et hvitt utvendig betong matcher de hvite veggene innenfor.

  • 22 |

  • 23 |

  • 24 |

  • 25 |


Anbefalt lesing: 51 fengslende gårdsdesign som får oss til å gå wow


Se videoen: Inspiration til nybyg. Videopræsentation fra Milton inspirationshuset i Herning (Kan 2022).